Fredagskvällen..

.. består utav Let's dance, melon, vindruvor, mjölkfri choklad, isté och en sovande bebis i famnen. Lugn och mysig kväll helt enkelt! Eller ja, hittills i alla fall. Man vet ju aldrig när/om något barn vaknar och är missnöjd. Håller tummarna 👍


I måndags påbörjade jag att äta mjölkfritt i hopp om att Wilmers mage ska bli bättre. Han har ofta väldigt ont tyvärr vilket resulterar i en hel del skrik. I onsdags köpte jag magdroppar och hoppas att även dem ska hjälpa. Jag hade mått väldigt bra om jag fått mer sömn nattetid. Tröttheten tar ut sin rätt nu. Att vara ensamstående, vara gravid, genomgå förlossning och sen bli ensamstående till 2 barn varav ena får utbrott flera gånger om dagen och den andra har ont i magen.. är ingen lätt uppgift. Men man gör allt för sina barn 💖

Förlossningsberättelse – Wilmer (170404)

Den 4 april 2017 klockan 17:00 började jag känna av mer smärtsamma förvärkar medan jag var hemma hos mina föräldrar. Trodde återigen att det var falskt alarm då jag känt förvärkar ett tag, så vi åkte sedan hem efter lite kvällsmat. Vid 19 tänkte jag egentligen lägga Freja i vanlig ordning men drog mig en del för det då jag fick ondare. Vid 20:00 tar jag ändå och lägger Freja trots att jag blir allt mer osäker. När klockan blir 20:30 hör jag ett klick och känner ett obehag. Böjar allt mer förstå och sätter mig sakta upp i sängen. Då känner jag hur det börjar rinna vatten och hur hela kroppen blir otroligt nervös. Nu var det dags! Jag hade ju tur ändå då Freja forfarande inte hade somnat så jag tände lamporna igen och berättade för henne att hon skulle få åka till sin moster Sandra. Hon blev i alla fall lycklig!

 

Jag hade förberett sängen med vattentätt drag så jag höll den mellan benen medan jag gick till toaletten för att undvika vatten överallt. Freja tittade förundrat och utbrast ”Fastnat!” vilket typ stämde. Hon trodde ju att draget hade fastnat mellan benen medan jag gick! Haha!

 

Jag började vid det här laget bli väldigt nervös. Alla inblandade skulle ju kontaktas, både mamma som skulle följa med, Sandra som skulle hämta Freja och framför allt förlossningen och tala om att jag var på g in! Jag slapp dock 1 samtal då jag ringde mamma först och sa att hon skulle kontakta Sandra. Sen skulle allt packas ihop, samtidigt som jag skulle ha koll på Freja. Inte helt lätt när smärtorna steg kraftigt.

 

Vid 21:00 ungefär kommer mamma och Sandra indykandes och sen lastar vi in oss i bilarna och åker. Vid 21:30 var vi på plats i ett undersökningsrum och de satte CTG för att mäta värkarna. Nu hade jag riktigt ont! Tror jag låg där i kanske 20-30 minuter innan mamma frågar om vi ändå inte ska ringa på klockan. Även hon såg att det var nära nu då jag hade så ont och på skärmen såg man att värkarna var täta. Efter en kort fundering kastar jag mig på larmknappen då jag inser att hon nog har rätt. Jag räknade med att det skulle dröja lite mer eftersom att jag med storasyster var inne betydligt längre innan det var dags att krysta. Barnmorskan kom in och sa att vi skulle byta rum och frågade om jag kunde gå själv eller om de skulle hämta en rullstol. I huvudet tänkte jag ”hur i hela friden ska jag kunna byta rum med dessa smärtor!? Om det ens ska vara möjligt får de rulla mig in!” Så jag svarade att jag behövde rullstol.

 

Hon upptäckte snabbt att det började bli bråttom då jag inte ens kunde sitta ner riktigt utan lyfte upp mig från stolen och mer eller mindre skrek i korridoren. Så hon sprang hela vägen till ett förlossningsrum med mig i rullstol! Vet att mamma sa efteråt ”Jag har sett mycket genom åren men att se en barnmorska behöva springa med rullstol på detta viset har jag aldrig sett!”. Sen följer ett par minuter av extrem smärta där de emellanåt försökte fråga mig saker. De frågade bland annat om de skulle ta av mina stumpor vilket jag nästan blev irriterad på för stunden. ”Nej, kvar!” blev mitt svar mellan värkarna. Jag avskyr att vara barnfota mer eller mindre förutom på sommaren i gräset.

 

När de gjorde en kontroll upptäckte de att jag var helt öppen, alltså 10 cm! 5-10 minuter hann vi vara på förlossningsrummet sedan kom lille Wilmer klockan 22:16. 3518g och 50 cm lång. Jag sprack ingenting utan fick bara skrapsår även om förlossningen gick så fort.

 

Efter att Wilmer fötts skrevs jag in, då de inte hann det innan. Sen har de som regel att man ska ha kissat innan man får komma från förlossningen för att veta att allt fungerar. Det lyckades jag inte med och vid första försöket kände jag mig väldigt yr när jag kom in på toa. Det var väldigt ljust där inne och jag var väl lite väl snabb upp på benen så kroppen hängde inte med. Så när jag sitter på toa blir jag allt mer yr och tappar förmågan att ropa på hjälp så jag letar snabbt upp signalknappen och trycker på den. Sen försvann allt. Nästa sak jag minns var att barnmorskor ”slängde” runt mig och ledde mig till sängen igen. Det var lite obehagligt men jag är glad att de verkar varit snabba för jag hann aldrig trilla i golvet eller så. Efter 2 försök till (om jag minns rätt) ett tag framöver togs sedan beslutet att sätta kateter istället.

 

Klockan var väl runt 4 på morgonen när jag kissade själv och sen transporterades vi till ett rum på BB. Jag och Wilmer stannade sedan och sov och på morgonen vid 9 var jag sedan godkänd så vi hade tillåtelse till att åka hem. Vid 11 var jag redo då jag ville ta en efterlängtad dusch i lugn och ro innan så jag kunde ägna tid åt barnen hemma sedan utan att stressa.

 

Lite bilder från första dagarna!

 

En liten son föddes 💖

I tisdags den 4 april föddes lille Wilmer! Allt gick jättebra men extremt fort! Jag ska framöver när tid ges skriva en förlossningsberättelse och dela med mig av den men tid vettitusan när jag får, haha!


Första veckan har gått väldigt bra. Freja anpassar sig sakta men säkert. Hon är inte helt överrens med att någon mer kräver mammas uppmärksamhet men hon kämpar på 😉 Kvällar och nätter går superbra. Jag trodde Freja skulle vakna när Wilmer börjar skrika men hon sover sig igenom nästan alla gånger. Wilmer vaknar mer eller mindre bara en gång per natt och dessutom sover han större delen av dagen också. Så ännu är han väldigt lätt vilket passar mig bra. 

Idag var barnen och jag tillsammans med deras mormor i stan och köpte alla bra-att-ha saker nu när jag flyttat till hus. Bland annat gräsklippare, vattenslang, redskap till landet, skottkärra osv. Blev även en grill samt utemöbler så nu hoppas vi det blir fina dagar framöver så man kan inviga grillen!

Annars har jag i alla fall att göra. Trädgården behöver ju fixas till och en del jag köpt idag måste monteras. Synd bara att vädret är så dåligt - det blåser som tusan så det går knappt vara ute just nu.

Imorgon ska jag faktiskt jobba ett par timmar på eftermiddagen. Syrran hade struligt med assistenter så hon kommer ut och myser och leker med barnen 😍 På förmiddagen ska vi eventuellt till öppna förskolan. Har inte bestämt mig helt än så det återstår att se!

Hoppas ni får en bra vecka!

mypathtomytruth.blogg.se

En blogg som handlar om mitt liv som ensamstående mamma. Bor i hyreshus på landet med mina 2 barn och våra 2 katter.

RSS 2.0